Å leve med diabetes

Publisert: 14.06.2021

Diabetes er en stoffskiftesykdom som skyldes at produksjonen av hormonet insulin er nedsatt eller mangler helt.

Som tidligere nevnt, gjennom fusjonen med Frisk Helse, har Aktimed Helse fått medisinske klinikker. Og tidligere kunne du lese om Magne Hansen som deltok i et forskningsprosjekt etter å ha vært igjennom et hjerteinfarkt.

De medisinske klinikkene driver med direkte behandling og oppfølging av flere sykdommer. Det er mange som kan kjenne på en usikkerhet og utrygghet, når det kommer til både oppdage diabetessykdommen – og hvordan man leve med den. Her er vi i Aktimed Helse med på å skape en trygghet med vår kompetanse.

En av våre pasienter, Jon Johannessen, som forteller at han har hatt diabetes i mange år. Han kjente i starten på en stor utrygghet i forhold til hvordan han skulle leve godt med sykdommen i livet sitt. Helt tilbake i 2008 har han fått hjelp hos diabetessykepleier på Hamar.

Endelig fikk jeg tryggheten tilbake

Jon Johannessen

«Tryggheten for meg rommer så mye, og er veldig viktig for meg. Jeg har også blitt ganske god på diabetes – for jeg har lært så mye av diabetessykepleieren min.»

Bodil Dagfinrud Lund, diabetessykepleier i Hamar
Stine Hillestad Borud, diabetessykepleier i Elverum

Aktimed Helse har diabetessykepleier både på avdelingen i Elverum og på Hamar. Her tilbys pasientene jevnlige kontroller og god diabetesveiledning!

Å leve et rikt og godt liv er hovedfokus.

Les mer om hva våre medisinske klinikker kan tilby her