Covid-19 testing

Publisert: 01.07.2020

Våren har vært preget av Covid-19 testing for våre kunder.

Til Antarktis for å teste mannskap for Covid-19

Denne våren har for alle vært preget av Covid-19 situasjonen. I AktiMed har vi bistått kundene våre på mange områder, deriblant mye testing. Vårens mest spennende oppdrag kom fra Aker BioMarine. Aker Biomarine har tre fiskefartøy i Sørishavet og skulle bytte ut nøkkelmannskap nå i mai. For å få til dette mannskapsbyttet måtte de være helt sikker på at ingen var smittet av korona før de kom ut på jobb.


Vår sykepleier tilbrakte til sammen 14 dager på frakteskipet «La Manche» i Sørishavet.

Oppdraget gikk ut på å teste mannskapet både før og under reisen, og i tillegg være med som smittevernsrådgiver underveis på reisen. Til sammen tok hele oppdraget ca. 1 1/2 måned, inkludert planlegging, karantene før reise, testing og selve reisen.

Daglig testing av offshore ansatte i Aker BP

Aker BP har etablert mange barrierer for å hindre smitte av Covid-19 på sine produserende felt offshore. En av dem er testing av ansatte og kontraktører som skal reise ut. PCR-testen, som den heter, blir gjennomført med egne testmaskiner som har kapasitet til å utføre 200 analyser daglig. Selve testingen utføres av AktiMed i et eget testlokale som er etablert på Sola. Aker BP har også testutstyr tilgjengelig på alle sine installasjoner offshore.
Se film om testingen:

Covid-19-test av personell

Aker BP har etablert mange barrierer for å hindre smitte av Covid-19 på våre produserende felt offshore. En av dem er testing av ansatte og kontraktører som skal reise ut. PCR-testen, som den heter, har kapasitet til å analysere 200 tester daglig. Det er også testutstyr tilgjengelig på alle våre installasjoner offshore.

Publisert av Aker BP ASA Onsdag 13. mai 2020